Tuesday, 19 March , 2024
امروز : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲ - 10 رمضان 1445
شناسه خبر : 37
  پرینتخانه » اتاق خبر تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۹ | 329 بازدید | ارسال توسط :

شمار اقامتگاه‌های بوم گردی در هفت سال گذشته ۱۰ برابر شد

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: تعداد اقامتگاه‌های بومگردی در مناطق روستایی کشور در دولت تدبیر و امید با افزایش ۱۰ برابری به ۲‌ هزار و ۴۰۰ واحد رسید.

شمار اقامتگاه‌های بوم گردی در هفت سال گذشته ۱۰ برابر شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از معاونت توسعه و روستایی، دکتر امید در نشست شورای روستایی و عشایری استان سمنان در سالن یادگار امام(ره) استانداری ابراز داشت: شمار اقامتگاه‌های بومگردی قبل از دولت تدبیر و امید حدود ۲۲۰ عدد بود و اکنون افزایش چشمگیر شمار اقامتگاه‌های بومگردی نشان از توجه به توسعه، اشتغالزایی و گردشگری در روستاهای کشور است.

وی بیان کرد: یکی از اساس‌های توسعه گردشگری و جذب گردشگر در مناطق روستایی توجه به زیرساخت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که در دولت تدبیر و امید این مهم نیز مورد توجه قرار گرفت.

دکتر امید اضافه کرد: قبل از دولت تدبیر و امید تنها ۱۵ درصد از روستا از شبکه ملی اطلاعات برخوردار بودند و امروز بالای ۹۴ درصد روستاهای کشور از شبکه ملی اطلاعات برخوردار هستند و همین اقدام ماندگار، در اشتغال‌زایی و تثبیت جمعیت روستایی موثر است.

وی ادامه داد: در روستاهای کشور کارهای ارزشمندی انجام شده است و براساس گزارش مراکز آماری معتبر دنیا، ایران در عرصه جهانی در زمینه تامین آب، برق و گاز برای روستاها جزو کشورهای ممتاز است.

وی بیان کرد: میانگین جمعیت روستایی کشور با میانگین جمعیت کشورهای جهان برابر است و کشورهای دیگر نیز مانند ایران در روستاها با موضوع کاهش جمعیت مواجه هستند.

دکترامید تصریح کرد: ایران در سال‌های اخیر اقدامات ارزشمندی برای توسعه روستا و نگهداشت جمعیت روستایی انجام داد و از سال ۹۶ تا کنون کشور به سمت تثبیت جمعیت روستایی پیش رفته و امسال نیز کاهش جمعیت در روستاهای کشور رخ نداد و انتظار می‌رود در سال آینده، با اقداماتی که انجام می‌شود، جمعیت روستایی افزایش یابد.

وی اضافه کرد: امروز با افتخار می‌توان گفت نرخ کاهش جمعیت روستایی در کشور به صفر متمایل شده است و اکنون کاهش جمعیت روستایی نداریم.

دکتر امید یادآور شد: همه دولت‌ها در عرصه روستا کار کردند اما دولت تدبیر و امید کارهای ماندگاری انجام داده است و افزایش ضریب نفوذ زیرساخت‌هایی مانند آب، برق،گاز و شبکه ملی اطلاعات از جمله اقدامات ماندگار است.

اختصاص ۱۸ میلیارد تومان اعتبار روستایی در دولت تدبیر و امید

وی یادآور شد: میزان تخصیص اعتبارات برای توسعه، عمران روستایی و اشتغالزایی روستاییان در دولت تدبیر و امید نیز چشمگیر بود و از مجموع ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه روستا ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به این دولت است.

وی تصریح کرد: ضریب نفوذ گاز در روستاهای کشور بیش از ۸۶ درصد است و در استان سمنان ضریب نفوذ بالاتر از میانگین کشوری است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری بیان کرد: در زمینه آبرسانی به روستاها و عشایر نیز در دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی انجام شد و اکنون۷۶ درصد روستاها به شبکه آبرسانی متصل هستند.

دکتر امید اظهار داشت: دهیاری‌ها مدیران قوی هستند و باید از این ظرفیت در توسعه روستاها بیش از پیش بهره گرفت و به این منظور لایحه سپردن تمام مسوولیت‌هایی که شهرداران در بخش شهری دارند در بخش روستایی به دهیاری تدوین و آماده تقدیم است و تصویب این لایحه اقدامی ارزشمند خواهد بود.

وی یادآور شد: ۲۶ درصد جمعیت را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد که سهم ۲۸ درصدی در تولید ناخالص دارند و این در صورتی است که در کشورهای پیشرفته سهم روستاییان در تولید ناخالص بیش از ۵۰ درصد است و یکی از اقدامات ارزشمند برای افزایش سهم روستاییان در تولید ناخالص و توسعه روستا، اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای روستا در نظر گرفته شد که تا کنون ۱۴ هزار میلیارد تومان جذب شد و اکنون ۲۵۰ هزار فرصت شغلی در مناطق روستایی ایجاد شد.
سهم ۳۰ درصدی روستاها از اشتغال کشور 

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته سهم اشتغال روستایی پنج درصد بود و امسال به ۳۰ درصد رسیده است و سال گذشته سهم روستاییان از اشتغال ایجاد شده ۲۸ درصد بود.

وی اضافه کرد: برای توسعه پایدار روستایی باید سالانه به طرح‌ها اعتبار تزریق شود.

دکتر امید اظهار داشت: طرح «هر دانش‌آموز یک تبلت» با عنوان طرح هدایت از سیستان و بلوچستان در روزهای آینده کلید می‌خورد و اکثر شرکت‌های بزرگ دعوت می‌شوند تا تبلت برای دانش‌آموزان نیازمند تامین کنند و استان سمنان هم می‌تواند با اعلام نیاز خود سهمیه تبلت بگیرد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: استان سمنان در زمینه اجرای طرح‌های نوآورانه و اجرای آزمایشی طرح‌های ملی همواره عملکرد مطلوب داشته و شایسته قدردانی است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری به منظور بازدید و بررسی طرح‌های روستایی در سفر ۲ روزه به استان سمنان آمده است.

بر اساس سرشماری نفوس ومسکن سال ۱۳۹۵ کشور ، از کل جمعیت ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی با جمعیت ۱۴۱ هزار و ۸۵۸  نفر در ۵۴۹ روستاهای استان  زندگی می کنند و ۹۰ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش شوراهای اسلامی روستایی و ۸۸ درصد تحت پوشش دهیاری‌ها قراردارند.

استان سمنان دارای ۳۰۸ روستای برخوردار از شورای اسلامی است و ۲۵۶ روستای استان هم دهیاری دارد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.