Tuesday, 19 March , 2024
امروز : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲ - 10 رمضان 1445
شناسه خبر : 505
  پرینتخانه » اتاق خبر تاریخ انتشار : ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۸:۲۸ | 230 بازدید | ارسال توسط :

۴۰ میلیارد تومان برای تاب آوری شبکه‌های آب روستایی در خراسان جنوبی اختصاص یافت

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از اختصاص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه آب روستایی در سال جاری خبر داد و گفت: این مبلغ با نظر فرمانداران برای پایدارسازی شبکه‌های روستایی و تاب آوری آن در شرایط بحرانی هزینه خواهیم کرد.

۴۰ میلیارد تومان برای تاب آوری شبکه‌های آب روستایی در خراسان جنوبی اختصاص یافت

حسین امامی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان در بحث طرح‌های آبرسانی روستایی اعتبار اختصاص دادیم که طی دو سال آینده تحول چشمگیری در بحث آبرسانی روستایی خواهیم داشت.

وی از اختصاص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه آب روستایی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: اعتبارات بخش روستایی نسبت به سال گذشته افزایش پنج برابری داشته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: این ۴۰ میلیارد تومان با نظر فرمانداران برای پایدارسازی شبکه‌های روستایی و تاب آوری آن در شرایط بحرانی هزینه خواهیم کرد.

امامی با بیان اینکه آبرسانی پایدار به ۱۸ روستای استان تکمیل و آماده افتتاح است، افزود: در حال حاضر به ۳۹۸ روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می‌شود.

وی بیان کرد: واگذاری انشعابات را آغاز کرده‌ایم و در آبرسانی سیار حتی برخی روستاها که موقتی مشکل دارند، آب به صورت سیار تامین می‌شود.

امامی با اشاره به هدررفت آب در مناطق روستایی و شهری استان، گفت: امسال با اختصاص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار کاهش ۲.۵ درصدی هدررفت آب در استان پیش بینی شده است.

وی اظهار کرد: در صورت تخصیص این اعتبار در سرفصل کاهش هدررفت به میانگین کشوری نزدیک خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: برای کاهش میزان هدررفت آب، با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، اعتبارات اختصاص یافته و با اولویت مکان‌هایی با حوادث بسیار برنامه‌ریزی و انجام می‌شود.

 امامی ادامه داد: در شهرها نیز مشکل کمبود مخزن دارند و در قاین و سرایان مخازنی وارد مدار مصرف شده و برای خوسف، گزیک و بیرجند در حال ساخت است.

وی بیان کرد: کسری مخازن آب استان حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب در سال گذشته بوده و با توجه به کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها چاره‌ای جز مدیریت مصرف آب و خودداری از آبیاری با آب لوله کشی نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی اظهار کرد: هزینه اصلاح این شبکه‌های فرسوده ۵۰۰ میلیارد تومان است که امسال با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده ۲.۵ درصد هدررفتگی آب کاهش پیدا خواهد کرد و در این راستا ماهانه هزار و ۲۰۰ کنتور فرسوده هم در حال تعویض است.

امامی بیان کرد: سالانه یک میلیارد متر مکعب مصرف آب در استان است و در حال حاضر هیچ نقطه‌ای با مشکل تنش آبی در شهرهای استان به جز شهر آبیز و ماژان نداریم و در این دو شهر ۳ هزار مترمکعب کمبود مخزن آب داریم.

وی بیان کرد: ۸۰ درصد روستاهای استان تنش آبی ندارند و تنها ۲۰ درصد آنها با مشکل تنش آبی مواجه هستند و ۳۷۰  چاه و ۵۸۰ ایستگاه پمپاژ در سطح استان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه وابستگی دام‌ها به مخازن و آبرسانی باغات سبب کاهش این مخازن شده است، تصریح کرد: ۳۹۰ روستای استان در حال حاضر با تانکر آبرسانی می‌شوند.

امامی با بیان اینکه ۴۲ درصد هدررفت آب در روستاهای استان وجود دارد که پنج درصد آن مربوط به این انشعاب‌ها فرسوده است، یادآور شد: از ابتدای امسال ۴۰ روستا به شبکه آبرسانی پایدار ملحق شده است.

انتهای پیام

برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.